Търси Хотели


3 звезди

ШАТО КОПСА - Анево

Статус: На заявка
Обща информация

Обща информация за ШАТО КОПСА, Анево

Адрес

с.Московец

Предимства

Архитектурата и разположението на Шато Копса следва канона на замъците от ранното Средновековие – внушителен каменен градеж върху възвишение, с обитаеми овални кули в четирите края на основното тяло.

Проектът е дело на известния български архитект Жеко Тилев. В контраст на грубата каменна фасада е изтънченият интериор.

Усещане за непреходност – дизайнерски кристални полюлеи от Мурано, плюш и коприна от флорентински производители на тъкани, антични декорации, мебели от масивен дъб, зелен и черен мрамор от Зимбабве, постели от египетски памук, и най-важното – духът на фамилията Минкови.

Местоположение

Комплекс Шато Копса се намира на върха на хълм над селището Московец и е заобиколен от лозя. На пет километра се намира Сопот. Карлово е на 10 километра.

Стаи

Всички стаи са със самостоятелен санитарен възел, плоскоекранен телевизор, безплатен Wi-Fi достъп и изглед към планината.

Ресторант

Комплексът разполага с два ресторанта - Льо Кав и Зеланос - с интериор от дърво и камък. Предлагат се български ястия, международна кухня и специални менюта, както и закуска.
Ресторант Льо Кав разполага с шестдесет места за настаняване на гости. Всички ястия се приготвят на момента от свежи продукти според сезона.
Това, което със сигурност трябва да опитате, са предложенията от прясно уловен дивеч.
Винарската изба на къщата предлага богата селекция от вина. Има възможност за организиране на дегустация на вино.
Винената листа е лимитирана и представена единствено с богатата сортова селекция на вината на Шато Копса.
Единствено гостите на Шато Копса имат възможността да опитат лимитирани специални вина и реколти, изчерпани на пазара.